Wat mag je echt niet vergeten op vakantie?

Eindelijk! Het is zover. Je hebt het hele jaar hard gewerkt en dan is het nu tijd om op vakantie te gaan. Ga je bijvoorbeeld een vakantiehuis huren in Nederland, of vertrek je richting het zonnige Spanje? Eenmaal onderweg begin je te twijfelen. Heb ik wel mijn zwemkleding meegenomen? Ben ik nu mijn favoriete korte broek vergeten in te pakken?

Ai… vergeten. Het overkomt iedereen wel eens. Wat je echt niet mag vergeten? Hier volgt een aantal tips zodat jij zonder stress op vakantie kan. We besluiten met een aantal belangrijke zaken die je echt niet mag vergeten.

Tip 1 Maak een lijstje

Misschien wel de meest voorhand liggende tip. Met een lijstje is de kans een stuk kleiner dat jij wat vergeet. Het voordeel van een lijstje is dat je het elk jaar weer kunt gebruiken. Schrijf hier de belangrijkste dingen op die je echt niet wilt vergeten op vakantie. Het hangt er natuurlijk wel vanaf om wat voor soort vakantie het gaat. Wanneer jij bijvoorbeeld een zonvakantie en een wintersportvakantie hebt in hetzelfde jaar, dan is het verstandig om twee verschillende lijstjes te gebruiken.

Tip 2 Start op tijd met inpakken

Wanneer jij op tijd start met inpakken verklein je de kans dat je iets vergeet. Zo heb je nog genoeg tijd om alles nog eens bij langs te gaan. Bovendien scheelt het je een hoop stress! Goede voorbereiding is het halve werk.

Tip 3 Doe onderzoek naar je bestemming

Onderzoek doen naar waar je naar toe gaat is altijd handig. Zo kunnen landen verschillende regels hebben over wat je verplicht mee moet nemen. Wanneer je bijvoorbeeld op de Oostenrijkse wegen rijdt, dan is een vignet verplicht. Bij bepaalde landen in Afrika is heb je diverse vaccinaties nodig.  Daarom is het altijd verstandig om goed naar de verplichtingen van een land te kijken als jij naar je bestemming gaat. Google is je vriend.

Tip 4 Dingen die je niet mag vergeten

Dingen die je echt niet mag vergeten op vakantie zijn:

  • Paspoort of ID-kaart
  • Geld
  • Reisdocumenten
  • Ibuprofen (niets is vervelender dan hoofdpijn op je welverdiende vakantie)
  • Kleding, (wandel)schoenen
  • Toiletspullen
  • Oplaadkabel mobiel
  • Zonnebrand (op vakantiebestemmingen betaal je hier vaak meer voor dan in Nederland)

Uiteraard is het bovenstaande lijstje niet compleet. Voor iedereen kan dit weer anders zijn. Maar wanneer jij dit lijstje volgt ga je goed voorbereid naar je bestemming! Fijne vakantie gewenst!