Madrid is een prachtige stad die je zeker een keertje gezien moet hebben. Tijdens een goedkope stedentrip Madrid ontdek je de grote rijkdom aan cultuur en de enorme levendigheid van de Spaanse hoofdstad.

Overdag kun je lekker lopen door de prachtige straten en de mooiste paleizen, indrukwekkende pleinen en barokke kerken en ’s avonds geniet je van overheerlijke tapas en lokale wijnen op een van de vele terrasjes. Maak kennis met het Spaanse leven tijdens een stedentrip Madrid!

HET KONINKLIJKE PALEIS PALACIO REAL
Het indrukwekkende Palacio Real is het Koninklijke Paleis van Madrid. Tijdens een bezoek aan het paleis kijk je werkelijk je ogen uit. Het paleis is gebouwd in de 18e eeuw en telt maar liefst 2.800 kamers. Een deel van het paleis wordt nog steeds gebruik voor officiële ceremonies, maar het andere deel kan je bezoeken. Tijdens een 2 uur durende rondleiding krijg je de mooiste plekjes en meest bijzondere kunstwerken te zien. Alvast een tipje van de sluier: je vindt er een kristallen kroonluchter van 2.000 kilo!

PARK EL RETIRO
Wat het Vondelpark en Central Park voor Amsterdam en New York zijn, is El Retiro voor Madrid. Ondanks dat het park midden in de stad ligt is het de ideale locatie om de drukte van de stad te ontvluchten. In het park vind je het Palacio de Cristal (kristallen paleis),een prachtige rozentuin, vele beelden, een groot meer met roeibootjes en diverse restaurantjes.

Ben jij een liefhebber van voetbal dan mag een bezoek aan het prachtige Estadio Santiago Bernabéu natuurlijk niet ontbreken. De thuishaven van één van de grootste clubs ter wereld! Boek een tour door het stadion en neem een kijkje in het imposante museum.