Stedentrip Budapest

Heb jij wel is nagedacht over een goedkope stedentrip Budapest?

Budapest is een super mooie stad met enorm veel architectuur, prachtige pleinen, mooie parken en tientallen musea.
De rivier Donau splitst de stad in twee delen: het historische ‘Buda’ en het moderne ‘Pest’. Wandel langs de oevers, klets gezellig bij onder het genot van bordje dampende goulash of ontspan in een van de vele kuuroorden die de stad rijk is. Een citytrip Budapest is puur genieten!

Ben je 65 jaar of ouder? Dan mag je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Zo ontdek je deze leuke stad nog eenvoudiger!

BEZIENSWAARDIGHEDEN BUDAPEST

DE CITADEL VAN BUDA
De citadel van Buda staat op de Werelderfgoed van Unesco. Het fort, dat al meer dan 150 jaar boven de stad uittorent, biedt een adembenemend uitzicht over de rivier met het imposante parlementsgebouw en de acht bruggen. Je kunt er heerlijk wandelen en prachtige foto’s maken.

HET PARLEMENTSGEBOUW
Het Hongaarse parlementsgebouw (Országház) staat symbool voor Budapest, zo niet voor heel Hongarije. Het is gebouwd tussen 1885 en 1902, naar het ontwerp van Imre Steindl, de winnaar van een wedstrijd. Het is één van de meest bekende monumenten ter wereld en is nog steeds in gebruik. Het Huis der Afgevaardigden heeft hier regelmatig zitting en ook de Hongaarse premier ontvangt hier zijn gasten. Tussendoor is het imposante gebouw op onregelmatige tijden te bezoeken. Het parlementsgebouw is vanaf de overkant van de Donau in zijn geheel te bewonderen. Pas dan kun je de grootte van het geheel bevatten: de Gotische koepel is 96 meter hoog en wordt vergezeld door twee grote en twintig kleine torens. Het gebouw beschikt over 115 zalen, 10 binnentuinen en 29 trappenhuizen. In totaal is er zo’n 40 kilo goud verwerkt in het hele gebouw!