Genieten van het heerlijke klimaat in de Caraïben.

Een vakantie op de Dominicaanse Republiek biedt alles wat je van een tropische vakantie in de Caraïben mag verwachten. De mooiste witte zandstranden met een prachtige helderblauwe zee.

De Dominicaanse Republiek is een klein paradijs in de Caribische Zee. Het eiland heeft een tropisch regenwoud, mooie bergstreken en woestijnachtige gebieden. Er valt dus genoeg te ontdekken tijdens een safari door het regenwoud of een tour door de bergen.

Toch zijn het met name de stranden en het fijne klimaat die een grote aantrekkingskracht hebben op vakantiegangers. Het klimaat is tropisch met een temperatuur van gemiddeld 25 °C,en een zeewatertemperatuur tussen 26 en 30 °C.

Samana

Het groene schiereiland Samana ligt in het Noordoosten van de Dominicaanse Republiek en is met de tropische heuvels, beschutte baaien het mooiste plekje van het eiland te noemen.

Lang bleef het schiereiland onbewoond, het was pas in de tweede helft van de 18e eeuw toen de nederzetting Santa Barbara de Samana door Spaanse kolonisten werd gesticht.

Puerto Plata

In het Noorden van de Dominicaanse Republiek ligt Puerto Plata.

Puerto Plata heeft een eigen vliegveld en de meeste hotels liggen binnen een half uur rijden van het vliegveld. Ten oosten van Puerto Plata, de grootste stad aan de Noordkust ligt het grote vakantiedorp Playa Dorada. Vijftien tophotels die samen een groot strand delen en alles hebben om het toeristen naar de zin te maken en u dus een onvergetelijke vakantie bieden.

Punta Cana

Punta Cana ligt in het uiterste oostpuntje van de Dominicaanse Republiek. De temperaturen liggen het hele jaar tussen de 25 en 35 °C!

Een heerlijk briesje zorgt voor verkoeling op warme tropische dagen.

Verwacht geen typische badplaats want Punta Cana kent geen echte kern en bestaat uit veel luxe resorts.

In de omgeving zijn er wel genoeg mogelijkheden om er dagjes op uit te gaan.

Verder zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden voor de Dominicaanse Republiek voor het gezin en uiteraard ook jongeren.