Vakantie Curacao met haar hagelwitte stranden, en mooie palmbomen. Een tropisch klimaat en een super vriendelijke bevolking maken dit tot een zeer populair vakantiebestemming.

Op zoek naar een tropische vakantie Curacai vakantiebestemming voor jouw volgende vakantie? Op de ABC-eilanden, bestaande uit Aruba, Bonaire en Curaçao, zit je altijd goed. Curaçao is de populairste van de drie en dat is niet zonder reden.

 

Curaçao heeft een oppervlakte van 444 km² en is hiermee het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Het is daarmee ook het meest dichtbevolkte en dus levendige eiland van de ABC-eilanden. Het is drie keer zo groot als Texel en je kunt je er eindeloos vermaken met wisselende activiteiten tijdens een 9- of 16-daagse zonvakantie.

Pietermaai Boutique Hotel 

Curaçao eind 1700; dat is wat je ervaart als je verblijft in Pietermaai Boutique Hotel. Het kleinschalige complex met luxe appartementen wordt gekenmerkt door veel kleur, houten shutterramen en originele tegelvloeren. En dat is niet alles! De locatie van het driesterren hotel is ook al zo top én je beschikt over twee zwembaden om te duiken.

 

Pietermaai Boutique Hotel ligt – zoals de naam al doet vermoeden – in de wijk Pietermaai in de hoofdstad Willemstad. De geschiedenis van deze wijk gaat terug tot de 17e eeuw. Na een periode van verval is het nu weer in ere hersteld, met charmante straatjes en smalle steegjes. Ook fijn is dat je hierdoor restaurants en barretjes binnen handbereik hebt, evenals een supermarkt. Pietermaai Boutique Hotel is daarnaast de perfecte uitvalsbasis om de rest van Willemstad te ontdekken.

 

Mambo Beach

Ben je op zoek naar een levendige vakantiebestemmingen, houd je van hippe strandtenten en kan de avond voor jou niet lang genoeg duren? Pak het vliegtuig naar Curaçao voor een vakantie aan Mambo Beach.

Mambo Beach, alleen de naam klinkt al swingend en tropisch. Het is een van de meest levendige stranden van het eiland en doordat het enkele jaren geleden helemaal opnieuw is opgebouwd is het ook nog eens lekker hip.

 

Academy hotel Curacao

Een kleinschalig en uniek hotel: dat is Academy Hotel Curacao zonder twijfel. Dit hotel wordt namelijk gerund door ambitieuze leerlingen van de lokale hotelschool. Extra pluspunt; het hotel ligt in Willemstad, het culturele hart van het Caribische eiland.

 

Academy Hotel Curaçao heeft een fijne ligging in het hart van Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Wie vanuit het hotel ca. 5 minuten loopt, komt uit in Pietermaai. Deze opkomende wijk is een verzameling van leuke restaurantjes. Aan de andere kant vind je Punda, de oudste wijk van de stad. Kleurrijk is de wijk met dank aan de grachtenpandjes en street art zonder meer te noemen.

Meer van Curaçao ontdekken tijdens een vakantie in Academy Hotel Curaçao? De makkelijkste manier is door een auto te huren en rond te rijden langs de prachtige stranden en dito landhuizen. Ook de natuur is overweldigend. Heb je geen huurauto tot je beschikking? Er zijn genoeg excursiemogelijkheden.

Verder zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden voor Curacao voor jongeren en met het gezin.