Een vakantie in Spanje is al jaren één van de meest populaire bestemmingen voor Nederlanders en dit lijkt voorlopig ook niet veranderen. Behalve met het vliegtuig gaan ook veel Nederlanders met de auto richting Spanje om daar te verblijven op de camping. De costa brava is hier heel populair.

Spanje is het land van de mooie goudgele stranden, heerlijk weer en steden vol gezeligheid en cultuur. Maar ook natuurlijk  het land van de beroemde ‘paella’, ‘gazpacho’ en ‘gambas al ajilio’. Bestel een ‘cortado’ of een ‘café americano’ op een heerlijk terrasje in de zon. De feestelijke klanken van de ‘flamenco’ karakteriseren misschien nog het best de levenslust van de Spanjaarden. Boek dus snel een vakantie naar Spanje!

Wil jij naar Ibiza om heerlijk te feesten en te genieten van het ultieme hippie gevoel? Of zoek je wat meer de rust aan de Costa brava of het historische Sevilla?

Als je bijvoorbeeld van beide wil genieten dan is Mallorca een echt aanrader.

Het eiland Mallorca heeft 2 kanten. Het zuiden staat bekend om de vele bars en discotheken waar enorm veel jongeren verblijven.

Het noorden is het juist heel rustig met de mooiste witte stranden van heel europa. Neem bijvoorbeeld Alcudia waar je de heerlijke rust hebt en kilometers lange stranden. In de avonden kun je lekker richting de oude stad om daar te gaan dineren in een geweldige ambiance.

Mallorca

Samen met Ibiza, Menorca en Formentera vormt Mallorca de Spaanse eilandengroep Balearen. Mallorca is niet alleen verreweg het grootste eiland van de groep, maar ook het meest populaire.

Dat heeft het eiland niet alleen te danken aan haar veelzijdigheid, ook het klimaat speelt hierin een grote rol. In het hoogseizoen kun je tijdens een vakantie op Mallorca rekenen op ruim tien zonuren per dag

 

Tenerife

Op zoek naar een zonnige eilandvakantie en wil je niet te lang vliegen? Boek een vakantie naar Tenerife. Op dit Canarische eiland staat alles in het teken van zon, zee en strand. Toch biedt dit eiland meer dan enkel dat. Kijk je mee?

Aan vitamine D geen gebrek tijdens een vakantie op Tenerife. Tenerife is onderdeel van de Canarische eilanden, welke je ten westen van Marokko vindt. Door deze zuidelijke ligging kan je hier het hele jaar door (ja, ook in het voor- en najaar) rekenen op aangename temperaturen.

 

Malaga

Málaga is hot! En dan hebben we het niet alleen over het fijne Spaanse zonnetje dat hier bijna continu schijnt. De populaire Zuid-Spaanse stad herbergt musea, hippe restaurants en winkeltjes en beschikt daarnaast over een hoge dosis cultuur. Welkom veelzijdige vakantie in Málaga.

Málaga, gelegen aan de zuidkust van Spanje, is de grootste stad én meest bekende stad aan de Costa del Sol. Met aangename temperaturen die bijna het hele jaar stand houden – in de winter is het nog steeds rond de twintig graden – is Málaga een aangename stad om het hele jaar door te bezichtigen.