Domus Sessoriana

Domus Sessoriana is een prachtig hotel in Rome,  en ook op een heel bijzondere plek gevestigd. In een gerenoveerde vleugel van Basilica di Santa Croce, gebouwd in 1561. Door het openbaar vervoer op loopafstand kun je de stad makelijk verkennen, om na afloop bij te komen op het dakterras met geweldig uitzicht!

Ligging & Omgeving

Op loopafstand van Domus Sessoriana vind je diverse openbaar vervoermogelijkheden, maar veel bezienswaardigheden zijn ook gemakkelijk te voet te bereiken. Welke bezienswaardigheden je niet mag missen tijdens een verblijf in Domus Sessoriana? Het Colosseum natuurlijk! Dit prachtige amfitheater uit de oudheid is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad.

Daarnaast zijn de Spaanse trappen, de bekende Trevi fontein en Vaticaanstad (met o.a. de Sint Pietersbasiliek en de Sixtijnse kapel) ook de moeite waard. Leuk met kinderen is een bezoek aan de dierentuin van Rome, Bioparc.

Hotel Mariano

Ben je op zoek naar een gezellig, sfeervol hotel voor je stedentrip in Rome? Het Hotel Mariano biedt fijne kamers, goede service en een fijne ligging op loopafstand van het hartje van Rome.

Ligging & Omgeving

Hotel Mariano is op een van de zeven beroemde heuvels van Rome gebouwd. Het ligt vlakbij het Termini treinstation, waardoor je het gemakkelijk kunt bereiken.

Ook de basiliek, het operatheater en andere bezienswaardigheden bevinden zich in de directe omgeving van het hotel. Ga je toch liever met het openbaar vervoer, dan vind je op ca. 300 meter van Hotel Mariano het metrostation Remini. Vanaf hier kun je eenvoudig naar het centrum van Rome, dat op ongeveer 1 kilometer afstand ligt.

Eenmaal in het centrum van Rome aangekomen kun je je gerust een hele dag (en zelfs meerdere) vermaken. Neem een kijkje bij de beroemde bezienswaardigheden zoals de Trevi-fontein, het Colosseum, de Spaanse Trappen, het Pantheon en Vaticaanstad.

Hotel Oxford

In een exclusieve wijk, in hartje Rome zit al sinds 1962 hotel Oxford. Waar staat hotel Oxford bekend om? Ten eerste om zijn goede service. Bij aankomst sta je een warm welkom te wachten, die naast de prettige ambiance van het hotel voelbaar is tijdens jouw verblijf in Rome! Ten tweede heeft het hotel een goede ligging. Je wandelt op uw gemak naar het rustgevende, prachtig aangelegde park Villa Borghese. En ook naar de bekende bezienswaardigheden, zoals de Spaanse trappen en de Trevifontein, wandel je in een klein half uur naar toe. Vanuit daar ligt heel Rome op loopafstand. Ben je aan het eind van de dag moe? Dan kan je met het openbaar vervoer terug reizen. Een metrohalte is in de buurt (ca. 1 km) en een bushalte ligt nog dichterbij. Een Italiaans gerecht nuttigen kan ook in hotel Oxford. Het restaurant bied je de mogelijkheid om te ontbijten, lunchen en dineren. Bij lekker weer zijn er enkele plekken voor het hotel om buiten te eten. Probeer zeker een glaasje wijn! Je verblijft in een comfortabele, niet al te grote kamer, die pas gerenoveerd is. Faciliteiten als een kluisje, airconditioning en gratis wifi zijn hier te vinden.

Faciliteiten

– Receptie
– Lift (tot de 2e verdieping, de 3e verdieping is per trap te bereiken)
– Gratis wifi in het gehele hotel
– Lounge
– Bar
– Restaurant met enkele plaatsen op het terras

Ligging

In een mooie wijk dichtbij de gezellige Via Veneto en het prachtige Villa Borghese; het park waar je heerlijk kunt genieten van de rust.
– Villa Borghese ligt op ca. 10 minuten wandelen.
– De Spaanse trappen liggen iets verder. In ca. 25 minuten wandel je hier naar toe. Of je kunt er in ca. 15 minuten naar toe reizen met de metro.
– De Trevifontein is op ca. 1,6 kilometer. Je wandelt hier een klein half uurtje over. Vanaf hier ben je gelijk in de gezellige Italiaanse straatjes.

Rome ademt cultuur, in elk straatje en bij elk eeuwenoud gebouw. Het is dus niet gek dat cultuurliefhebbers massaal kiezen voor een heerlijke vakantie of stedentrip in Rome. Mede dankzij het heerlijke klimaat en het uitstekende Italiaanse eten komen hier de bekende woorden ‘La Dolce Vita’ echt tot leven!

Eeuwenlang was Rome de invloedrijkste stad van de Oudheid én het hart van het Romeinse Rijk. De stad is gebouwd op zeven heuvels en met bijna drie miljoen inwoners een van de grootste steden van Italië.

In het oude centrum kom je te voet ook heel ver; alle bekende bezienswaardigheden liggen relatief dicht bij elkaar.

Voor Rome zijn er verder nog veel meer mogelijkheden voor het gezin en jongeren.